Bemutatkozás

Rólunk

Tarpataki Noémi és Vajdovich Péter állatorvosok vagyunk, Dózsa Tamás pedig grafikus. 

Szervezünk egy alkalmat, a békéért, mert nagyon bánt a háború a szomszédunkban.

Az alkalom gondolata feleségemben született, aki úgy gondolta, hogy élőláncot hozzunk létre az orosz és az ukrán nagykövetség között. Majd együtt tovább gondoltuk, és a gyertyás megemlékezést tartottuk megvalósíthatónak. Virágvasárnap este egy találkozás lenne, ami az Ukrajna földjén zajló háborúban az elesettekre való emlékezés és a bűnbánat köré épül. Az őszinte bűnbánatra a háború bűne miatt van szükségünk.

Az alapvető emberi gőg, harag, bosszúvágy a háború kezdete. Minthogy az egyes emberek, még a legkisebbek is, felelősek az Emberiség tetteiért, így az Emberiség bűnének, a rossznak a felismerése is az egyes embereken, még a legkisebbeken is múlik.

Bár, a háború Ukrajna földjén zajlik, mi mindannyian részesei vagyunk. Ha békét szeretnénk, akkor előbb magunkban kell békét teremteni.

Egy év alatt már túl sokan álltak az egyik, vagy a másik oldalra. Szeretnénk megmutatni, hogy ezen túl kell lépni. Mi nem szeretnénk többé hibásokat keresni. Szeretnénk együtt békét. Békét előbb magunkban kell teremtenünk, és ehhez a bennünk lévő békétlenség felismerése kell. Előbb mélyen magunkba kell nézni, és a mély bűnbánatból fakadó alázatból tudunk a békéért tenni.

Ha mi elkezdjük ezt, akkor talán azok is folytatják, akik közvetlenül befolyásolhatják a háború folyamatát és hathatósan tehetnek azért, hogy a háború végre megszűnjön.